Over Taaladmiraal Copywriting

Wie is Taaladmiraal Copywriting? In essentie ben ik dat: Ron Meijers (1980), tekstschrijver, copywriter en bedrijfsjournalist. Sinds eind 2009 help ik organisaties met mijn copy en content aan betere resultaten.

Voor wie schrijf ik?

Taaladmiraal Copywriting schrijft, herschrijft, redigeert en corrigeert allerlei soorten teksten voor overheid, bedrijfsleven en non-profit. Rechtstreeks voor de klant of in opdracht van een communicatie- of reclamebureau. In mijn circa negen jaar als tekstschrijver en copywriter heb ik bijna vierhonderd organisaties uit alle mogelijke sectoren aan tekst geholpen.

Gevestigd in Nuth (gemeente Beekdaelen), werk ik vooral voor opdrachtgevers in Zuid-Limburg. Klanten bij wie ik zo nodig binnen het half uur op de stoep kan staan voor een briefing of interview. Omdat persoonlijk contact lang niet altijd nodig is, hoeft afstand zeker geen belemmering te zijn. Sterker nog, de meeste opdrachten kunnen prima via de telefoon en e-mail worden afgehandeld.

Waarom Taaladmiraal Copywriting?

Met Taaladmiraal Copywriting haal je een doorgewinterde tekstschrijver in huis die thuis is in alle tekstsoorten: commercieel, informatief en zakelijk. Als tekstspecialist sta ik garant voor kwaliteit. Ook onder tijdsdruk. Die deadline? Die haal ik hoe dan ook. Een andere reden waarom bijna vierhonderd opdrachtgevers voor mij kozen, zijn mijn glasheldere tarieven.

De kracht van de freelance copywriter

“Kleven er dan geen nadelen aan het werken met een zzp’er – kan ik niet beter met een groot (tekst)bureau in zee gaan?” Goede vraag. Het antwoord? Dat hangt ervan af.

Bij Taaladmiraal Copywriting is je schrijver altijd je contactpersoon. Je hebt dus niet te maken met een ‘afstandelijke’ account- of projectmanager. Dat korte lijntje zorgt voor minder ruis.

Bij een groot bureau werken er vaak verschillende tekstschrijvers aan één tekst. Toegegeven: dat kan, bij erg grote opdrachten, zorgen voor een snellere levertijd. Maar vaak gaat het, ondanks een goede eindredactie, ten koste van de consistentie.

Een groot voordeel van een freelancer of zzp’er is dat hij tegen lagere tarieven kan werken dan een bureau. Werkend van huis uit, heb ik amper kosten. Dat zie je terug in mijn tarief.

Nu zie ik je al denken: “Maar wat als je ‘vol’ zit of ziek wordt?” Wees gerust: in al die jaren heb ik nog niet één deadline gemist.

Hoe ik tekstschrijver werd

Als kind al wilde ik tekstschrijver worden. Nee, dat is niet waar natuurlijk. Net als andere jongens wilde ik brandweerman, voetballer of astronaut worden. Wel had ik als klein jongetje al een passie voor schrijven, wat een hobby van me werd. Sinds 2009 oefen ik die hobby professioneel uit.

Einde twintig rolde ik eigenlijk per toeval het schrijversvak in. Een oud-collega en vriend vroeg me om als freelance tekstschrijver voor zijn tekstbureau te komen werken. Van de een op de andere dag was ik tekstschrijver. Én zelfstandig ondernemer.

Door vele uren zelfstudie, honderden schrijfklussen en een kritische eindredacteur schaafde ik mijn ruwe schrijftalent bij. Naast het tekstbureau schreef ik voor een groeiend aantal eigen klanten. Dat aantal steeg explosief toen ik de kans kreeg de klantenportefeuille van mijn grootste opdrachtgever over te nemen.

Sindsdien verdien ik een goede boterham als freelance tekstschrijver.  Ik geniet een enorme vrijheid en zelfstandigheid, en kan heerlijk van huis uit werken, terwijl ik in contact kom met veel verschillende organisaties en mensen. Door de diverse onderwerpen waar ik over schrijf, leer ik elke dag wel wat nieuws en blijft mijn werk boeiend.

Naast het schrijverschap heb ik met de jaren ook het ondernemerschap beter in de vingers gekregen. Als ondernemer wil ik groeien, maar wel binnen de rekbaarheid van mijn eigen vel. Ik zal altijd zelfstandige zonder personeel blijven. Taaladmiraal Copywriting is nu en later synoniem voor Ron Meijers.