Tekst voor landingspagina

Een landingspagina, of bestemmingspagina, kan in principe elke pagina op je website zijn waar je de bezoeker relevante informatie aanbiedt. Maar in engere zin is een landingspagina een standalone webpagina waar een bezoeker op belandt als hij op een online advertentie, zoekresultaat of andere link klikt.

Een landingspagina maakt vaak deel uit van een online reclamecampagne. De pagina heeft tot doel de bezoeker te verleiden tot een aankoop of het achterlaten van zijn gegevens (leadgeneratie). Met een landingspagina kan de effectiviteit van een reclamecampagne worden gemeten, door te kijken naar hoeveel mensen op je advertentie hebben geklikt en een vervolgactie hebben ondernomen.

Een landingspagina heeft een tijdelijk karakter en is ook niet terug te vinden in het normale menu van je website. De landingspagina promoot één specifiek (nieuw) product of specifieke dienst. Het schrijven van tekst voor je landingspage is copywriting pur sang en vraagt naast een vlotte pen om een commerciële blik.

Graag help ik je bij het optimaliseren van je landingspagina, voor een maximale conversieratio en meer leads en sales. Neem daarvoor contact met me op.